Máslová a kávová bábovka
10. 10. 2009
PŘÍSADY:
6 vajíček
1 dl rozpuštěného másla
1 dl horké vody
25 dkg cukr krupice
1 vanilkový cukr
35 dkg polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
citronová kůra
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky šleháme s cukrem pomalu přidáváme olej a horkou vodu.Směs musí být hustá.Až je našleháno přimícháme pomalu mouku smíchanou s van.pudinkem,citron kůrou a práškem do pečiva.Poté přidáme sníh ze 6 bílků a lehce vmícháme.2 lžíce rumu a jednu lžíci kakaa smícháme na kašičku.odlejeme si 1/3 těsta a do ní vmícháme kašičku z rumu a kakaa.
Do vymazané a vysypané formy nalejeme polovinu bílého těsta, pak tmavé a zalejeme zbytkem bílého.Pečeme asi 45-50 minut na 180°C horkovzduch.
Do bábovky můžeme přidat rozinky, nebo vmíchat hrst kokosu,sekané oříšky,prostě co máte rádi.